Soort

Productcategorieën

Product Stijl

Product Kenmerken

Product Voor

Resultaat 1–16 van de 52 resultaten wordt getoond

Exclusieve beelden en sculpturen

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Beelden en sculpturen

RVS sculpturen en (tuin) beelden in verschillende stijlen. Kunstenaar beeldhouwer Jeroen Stok ontwerpt in opdracht moderne kunstwerken van RVS, (Inox) . Bij kunstwerken in opdracht wordt u nauw betrokken bij het hele proces van de eerste ontwerpen in het atelier, de realisatie van het sculptuur in de werkplaats en de plaatsing van het kunstwerk bij u.

Bekijk onderstaande voorbeelden van moderne beelden en sculpturen van RVS.

Beeldhouwtechnieken RVS

Deze moderne beelden zijn gemaakt van RVS. Door het RVS te bewerken met machines als een wals en een zetbank ontstaan intrigerende ontwerpen en sculpturen.
RVS kan op verschillende manieren bewerkt worden waardoor totaal verschillende effecten ontstaan.

RVS is ongelofelijk taai en sterk materiaal. Het is lastig om te bewerken, maar het eindresultaat is (als je het goed doet) wel ongelofelijk mooi!

 

RVS soorten

Je hebt RVS in diverse soorten en samenstellingen. Sommige soorten RVS worden aangetast in een zuur of zout milieu. RVS 316 blijft in vrijwel alle omstandigheden goed. Dat is de reden waarom ik alleen maar RVS 316 gebruik.

 

Kan RVS roesten?

Ja en nee. Soms ontstaan na verloop van tijd op RVS roestsporen of “theevlekken”. Meestal zijn dat ijzerdeeltjes (stof dat ijzer bevat) die op het RVS terecht zijn gekomen. In de buitenlucht in combinatie met regenwater beginnen ze dan te roesten. Het is in dat geval niet het RVS zelf dat roest. Met een chemisch middel kunnen de ijzerdeeltjes verwijderd worden zonder dat het RVS aangetast wordt.

IJzerdeeltjes komen in de lucht bijvoorbeeld als een trein over de spoorrails rijdt. Of erger: een buurman die met een slijptol ijzer gaat doorslijpen.

Idealiter zou in een werkplaats waar met RVS gewerkt wordt helemaal geen ijzer aanwezig moeten zijn. Als dat toch het geval is wordt het RVS object voor de zekerheid behandeld met een stof die mogelijke ijzerdeeltjes wegvreet.

 

Abstracte sculpturen en beelden

Mijn abstracte beelden van RVS worden gelast en geschuurd en vaak ook nog gepolijst tot ze glimmen als een spiegel. Dat geeft een gevoel van perfectie en exclusiviteit. Moderne abstracte beelden van RVS kunnen zeer uiteenlopende ontwerpen zijn. Een abstract sculptuur van RVS is geschikt voor binnen en buiten, voor privé of zakelijke toepassingen.
De afmetingen van deze RVS kunstwerken kunnen variëren van heel klein tot monumentaal groot.

Abstracte beeldhouwkunst

Abstracte schilderkunst gebruikt slechts 2 dimensies en alleen wat verf om ideeën en emoties uit te drukken te geven. Abstract beeldhouwkunst daarentegen heeft heel wat meer nodig; het is veel stoffelijker. Aardse materialen als steen en metaal zijn letterlijk zwaar, zijn weerbarstig en gebruiken alle drie de dimensies. Alle beeldhouwkunst of het nu abstracte beelden betreft of een figuratief sculptuur is 3-dimensionaal. Dat geldt zowel voor wandplastieken als vrijstaande beelden in de ruimte.

Abstract sculptuur

Abstract beelden hebben soms een uitgangspunt in de figuratieve wereld dat meer en meer geabstraheerd wordt. Maar zelfs dat hoeft niet. Een abstract sculptuur kan ontstaan van de beeldhouwers idee of onderzoek naar ruimtelijke relaties tussen verschillende volumes.
Een goed kunstwerk en sculptuur is een eye-catcher, intrigeert en roept vragen op.

 

Abstracte beeldhouwers

Persoonlijk houd ik van het werk van beeldhouwers als David Smith, Tony Cragg, Constantin Brancusi, en Henry Moore.

Een RVS kunstwerk of sculptuur ontwerpen

Een kunstwerk in opdracht kan ik alleen maar maken met uw wensen en verhalen in het achterhoofd. Alleen dan kan ik echt een uniek en persoonlijk kunstwerk voor u of uw organisatie ontwerpen..

Strakke vormen van RVS

RVS is een ideaal materiaal voor strakke moderne kunst. Heldere kunstwerken die een luxe uitstraling en perfecte afwerking hebben.

Hoe gaat het ontwerpen van een sculptuur in zijn werk?

Eerst maken we vrijblijvend kennis met elkaar. Met een vers bakje koffie of thee bespreken we uw wensen voor een kunstwerk in opdracht.

Ik vind een eerste kennismaking erg belangrijk. Daarom neem ik daar alle tijd voor. En alleen wanneer u het gevoel krijgt dat u bij mij aan het juiste adres bent en dat er een “klik” is, wil aan het werk gaan.

Kleine modellen – ontwerpen sculptuur van RVS

Als er een klik is maak ik na ons gesprek vrijblijvend schetsen en aantal kleine modellen voor het kunstwerk van RVS. W

Sculptuur van RVS maken stap voor stap

Ook het maken van de sculptuur gaat stapje voor stapje. Voortdurend wordt u geïnformeerd over de stand van zaken; ik stuur u regelmatig foto’s en video’s toe. In de werkplaats kunt u de vorderingen komen bekijken. Zo gebeurt als volgens uw wensen en volgens plan. Aan stress en overhaaste beslissingen doe ik liever niet. Ik zeg altijd: je kunt het maar één keer goed doen.

Het kunstwerk moet lange tijd mee en dan wilt u (en ik) wel dat het mooi en goed  blijft.

Het is een wat ongebruikelijke manier van werken, maar veel mensen vertellen me dat ze het een prettig tempo vinden.

Modern Kunstwerk/Beeld van Inox

Als de sculptuur van RVS klaar is vind ik het prettig als u een laatste keer wilt komen kijken. Een laatste inspectie om er zeker van te zijn dat alles naar volle tevredenheid is uitgevoerd.

Abstract, Harten, bloemen, dieren en vogels

Een abstract beeld met het thema “hart” is populair en geliefd. Juist de abstracte en moderne strakke vormgeving maken het voor veel mensen interessant. Maar ook vogels die vrijheid symboliseren worden regelmatig gekozen. En bloemen, die het aspect van schoonheid en openbloeien zo mooi kunnen verbeelden.

Doordat met moderne technieken RVS/INOX zo goed bewerkbaar is, kan tegenwoordig vrijwel elke figuur of vorm gemaakt worden. Op deze website ziet u voorbeelden van wat zoal mogelijk is.

Kennismaken?

Als u interesse heeft in een vrijblijvende kennismaking dan bent u van harte welkom om de mogelijkheden voor een kunstwerk van RVS vrijblijvend te verkennen. Kijkt u ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@jeroenstok.com.

grafkunstenaar Jeroen Stok
Beeldhouwer – RVS kunstenaar Jeroen Stok