Over mij

RVS kunstenaar Jeroen Stok – beelden en sculpturen

kunstenaar Jeroen Stok
Jeroen Stok

Mijn naam is Jeroen Stok en ik maak voornamelijk RVS beelden en sculpturen in opdracht. Beelden die heel zorgvuldig en met veel persoonlijke aandacht gemaakt worden. Mijn streven is om een exclusieve kwaliteit te leveren, zowel qua vormgeving als qua afwerking.

Kunst in opdracht

Kunstwerken in opdracht vind ik één van de leukste aspecten van het werk als kunstenaar. Het voorkomt de ivoren toren mentaliteit en het houdt je scherp.  Je hebt met veel verschillende mensen en interesses te maken. Die dagen je uit om jouw beelden te toetsen aan hun werkelijkheden. En er zijn zo ontzettend veel verschillende werkelijkheden met hun eigen gebruiken en sferen. Het is verrijkend daar kennis van te kunnen nemen en je te laten beïnvloeden.

Bloemen

Al heel lang komen bloem en bloeivormen voor in m’n tekeningen en beelden. Dit is geen bewuste keuze, ze komen er gewoon in. Ook vanuit strenge symmetrieën ontstaan ze. De overgang van gesloten knop naar open bloem vind ik prachtig en wonderlijk. Het beeld de tulp in Avenhorn ontstond vlak na de geboorte van m’n zoon. Alle blijdschap en verwondering over het mirakel van nieuw leven zit er in.

Tevreden

Ik ben tevreden met een kunstwerk als het op mijn eigen-wijze uitdrukking en vorm weet te geven aan de werkelijkheden van de betrokkenen. En ik ben écht tevreden als de mensen die het  beeld dagelijks zien daar blijer van worden. Zonder mezelf op de borst te kloppen is dat in de praktijk vaak het geval. Ik streef naar de beste kwaliteit, een exclusieve vormgeving en perfecte afwerking.

Kunst

Na een aantal jaren veel tijd en energie gestopt te hebben in commissie- en bestuurswerk binnen de kunstsector wilde ik eens wat anders. Ook het deelnemen aan exposities kon me minder boeien. De laatste jaren is mijn focus daarom meer gericht op toepassen van beeldende kunst buiten het geëigende kunst- en expositiecircuit.
Als beeldend kunstenaar vind ik het bepalen van het uiterlijk van een actie van gehandicapten tegen ontoegankelijke stemlokalen momenteel erg uitdagend en zinvol. Ook het meedenken (als beeldend kunstenaar) over de inrichting en vormgeving van een nieuwe stadswijk vind ik erg boeiend.

Grafkunst

De laatste jaren maak ik naast de reguliere kunstwerken van RVS ook grafkunst. Speciale gedenktekens van RVS, glas en corten. Ieder gedenkteken is uniek en komt tot stand in nauw overleg met de nabestaanden. Het maken van grafkunst in de vorm van gedenktekens en grafmonumenten is heel dankbaar en mooi werk. Het gaat daarbij om de wens van de nabestaanden zo fraai en zo goed mogelijk vorm te geven. Kijk voor voorbeelden op https://memorabel.nl

Met deze materialen werk ik als kunstenaar

Omdat ieder mens uniek is, ontwerp en realiseer ik altijd nieuwe, unieke en persoonlijke kunstwerken in opdracht. Om tot het beste resultaat te komen, vertaal ik uw wensen, voorkeuren en ideeën in een aantal verschillende ontwerpen. U kiest uw favoriet uit, waarna we deze verder verfijnen. Als ervaren kunstenaar kan ik kunstwerken maken van:

  • Roestvast staal (Inox of RVS 316)
  • Cortenstaal (geroest staal)
  • Gegoten glas
  • Geblazen glas
  • Gefused glas
  • Steen (Graniet,  Belgisch hardsteen, natuursteen  etc.)
  • Brons

Omdat dit allemaal duurzame materialen zijn, is er enorm veel mogelijk. Ik realiseer graag een uniek kunstwerk dat op originele wijze aan uw wensen voldoet.

Volg de realisatie van het kunstwerk op de voet

Bij de uitvoering van het kunstwerk maak ik regelmatig foto’s en filmpjes zodat u iedere fase van de totstandkoming van het kunstwerken ziet.

Het beeld of sculptuur van RVS voer ik in eigen beheer uit. Daarbij werken alleen maar toegewijde en professionele vakmensen aan. Als het kunstwerk gereed is om geplaatst te worden nodig ik u uit voor een laatste inspectie. Is alles zo als u wenst? Dan kunnen we een datum plannen om het kunstwerk te gaan plaatsen.

rvs kunstwerk in uitvoering
werk in uitvoering

Een afspraak?

Spreken mijn kunstwerken en sculpturen u aan en heeft u interesse voor een vrijblijvende kennismaking?  Belt u dan 06-49351338 of stuur een e-mail naar info@jeroenstok.nl. Ik maak graag met u kennis en luister aandachtig naar uw wensen. Als kunstenaar ben ik graag bereid om samen met u een bijzonder en persoonlijk beeld of sculptuur in opdracht te maken.