Exclusieve beelden en sculpturen

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Geometrische sculpturen van RVS

Geometrisch RVS kunstwerk award
Geometrisch RVS kunstwerk in tuin

Heldere en lichte geometrische sculpturen van RVS.  Fraaie vormgeving en exclusieve uitstraling. Voor uw woning of tuin een aanwinst. RVS of INOX heeft een geometrische strakke uitstraling. Bekijk bovenstaande voorbeelden van unieke geometrische kunstwerken gemaakt met RVS 316.

Hoe komt een geometrisch kunstwerk van RVS tot stand?

Ieder mens en iedere situatie is verschillend en anders  – daarom maak ik altijd originele sculpturen, iedere keer weer uniek.

Een geometrisch sculptuur creëert een mooie sfeer en uitstraling in uw tuin, woning, kantoor of bedrijf. Een geometrisch kunstwerk van RVS is en blijft een plezier voor het oog. Mede doordat het RVS nagenoeg onderhoudsvrij is en ook buiten mooi blijft; zelfs na vele jaren houdt het zijn heldere uitstraling.

Maar een geometrisch kunstwerk van RVS maak je niet zomaar. In het geval van een kunstopdracht doe ik mijn best om uw verhalen, ideeën en wensen te “verbeelden” in het geometrische beeld van RVS te. In dat geval ga ik eerst met u in gesprek. Ik luister naar wat uw wensen en/of ideeën zijn. Waar het kunstwerk moet komen te staan en wat het moet uitdrukken. Samen kijken we naar de mogelijkheden qua vorm, grootte, materiaal en budget. Wat past het beste bij uw situatie als sculptuur of kunstwerk.

Na ons eerste gesprek maak ik verschillende schetsen, kleine ontwerpen en/of 3D ontwerpen voor het te maken beeld.

Beeldhouwen met RVS

Deze geometrische sculpturen zijn voornamelijk van RVS. Het RVS kan met allerlei technieken en bewerkt worden waarmee de meest ingewikkelde ontwerpen te realiseren zijn. Ook de afwerking van RVS zelf kan op heel uiteenlopende manieren met verschillende effecten tot resultaat.

RVS is erg taai en heel sterk. Het is een uitdaging om mee te werken, maar het eindresultaat mag er (als je het goed doet) zijn!

Soorten RVS

RVS is er in verschillende soorten met aparte samenstellingen. Bepaalde soorten RVS zijn slecht bestand tegen zuur of zout.  Maar RVS 316 – een duurdere soort – blijft onder vrijwel alle omstandigheden mooi. Dat is de reden waarom ik alleen dat type wil gebruiken. RVS 316 is voor mij standaard.

Geometrische sculpturen van RVS

DE geometrische kunstwerken van RVS worden gelast, gesneden met water en afgewerkt tot ze glimmen en weerspiegelen als een spiegel. Dat geeft een gevoel van perfectie en exclusiviteit. In combinatie met richtingloos schuren ontstaat een mooi contrast. Geometrische RVS kunstwerken hebben uiteenlopende ontwerpen gebaseerd op verschillende thema’s. Een geometrisch kunstwerk van RVS kan zowel binnen als buiten en is geschikt voor privé of zakelijke doeleinden. De grootte van RVS kunstwerken verschillen van klein tot monumentaal.

Geometrische beeldhouwkunst

Schilderkunst gebruikt altijd maar 2 dimensies. Een plat vlak en wat verf zijn voldoende om ideeën en emoties uit te beelden.  Morden beeldhouwkunst werkt in drie dimensies en heeft daarom heel wat meer nodig; Beeldhouwkunst is veel meer fysiek en stoffelijk.

De materialen zijn zwaar en aards – denk aan steen en metaal – weerbarstige materialen waarin veel energie moet worden gestoken om ze te bewerken, om hun weerstand te breken. Alle beeldhouwkunst of het nu geometrische sculpturen zijn of figuratieve beelden is 3-dimensionaal. Zelfs wandplastieken zijn drie dimensionaal ent als vrijstaande kunstwerken in de open ruimte.

Geometrisch sculptuur

Geometrisch sculpturen hebben soms hun oorsprong in de figuratie. Onderwerpen die dan meer en meer geabstraheerd worden – soms zover dat er een abstract kunstwerk ontstaat. Een abstract kunstwerk kan ook ontstaan doordat de beeldhouwer gefascineerd is naar de ruimtelijke relaties tussen verschillende materialen, volumes en vormen. Persoonlijk vind ik dat goed geometrisch sculptuur verwondering en vragen moet oproepen. Het moet intrigeren.

Geometrisch beeld

Geometrische sculpturen hebben soms hun oorsprong in de figuratie. Onderwerpen die dan meer en meer geabstraheerd worden – soms zover dat er een abstract kunstwerk ontstaat. Een abstract kunstwerk kan ook ontstaan doordat de beeldhouwer gefascineerd is naar de ruimtelijke relaties tussen verschillende materialen, volumes en vormen. Persoonljk vind ik dat een goed geometrisch beeld verwondering en vragen moet oproepen. Het moet intrigeren.

Geometrische sculpturen hebben soms hun oorsprong in de figuratie. Onderwerpen die dan meer en meer geabstraheerd worden – soms zover dat er een abstract kunstwerk ontstaat. Een abstract kunstwerk kan ook ontstaan doordat de beeldhouwer gefascineerd is naar de ruimtelijke relaties tussen verschillende materialen, volumes en vormen. Persoonljk vind ik dat een goed geometrisch beeld verwondering en vragen moet oproepen. Het moet intrigeren.

Hoe werkt een kunstopdracht?

Bij het ontwerpen van een geometrisch beeld in opdracht maak ik altijd eerst kennis met u – de mogelijke opdrachtgever. Bij een kopje koffie bespreken we uw wensen en ideeën voor een beeld of kunstwerk van RVS

Geometrische sculpturen – kleine voorbeelden

Als er een klik is en we beiden het gevoel hebben dat ik de aangewezen persoon ben om een beeld voor u of uw organisatie te gaan maken, dan start ik met het maken van een aantal schetsen en ontwerpen. Dat doe ik vrijblijvend. Wat in het eerste gesprek ter tafel kwam probeer ik te verveelden in de ontwerpen. Meestal zijn dat kleine “frutsels” van koper. Karton en hout. Soms ook maak ik 3D ontwerpen op de computer.

 

Kleine ontwerpen modellen kunstwerken
Kleine schetsontwerpen in koper voor geometrische sculpturen

In de meeste gevallen zijn er een of twee ontwerpen die gelijk de voorkeur hebben. Het definitieve ontwerp is vaak uiteindelijke een combinatie van deze favorieten.

Ontwerp een geometrisch beeld op ware grootte

Soms maak ik vervolgens – op verzoek van de opdrachtgever – nog een mockup op ware grootte. Daarmee kunnen we zien of het geometrische beeld wel passende afmetingen en verhoudingen heeft. Ook zien we dan gelijk of het beeldhouwwerk buiten de gewenste grootte heeft. In deze mockup kunnen we ter plekke e.e.a. nog aanpassen. Als de mock-up helemaal akkoord is starten we het werk: de uitvoering van het ontwerp in RVS.

Stapsgewijs kunstwerk realiseren

Ook het maken van het sculptuur doe ik meestal stapsgewijs. Tussendoor houd ik u regelmatig op de hoogte van de vorderingen. U ontvangt regelmatig foto’s van het proces. Ook bent u natuurlijk welkom om de vorderingen in de werkplaats te bekijken.

Ik zorg er voor dat alles volgens afspraak gebeurt. Aan stress, haastwerk en “grote stappen snel thuis”  doe ik principieel niet. 

Want het moet een mooi geometrisch beeld worden waar u nog jarenlang plezier van moet hebben.  Het sculptuur is gemaakt om lange tijd te blijven staan en moet natuurlijk ook mooi blijven. Daarom moet het beeldhouwwerk met zorg en aandacht uitgevoerd worden. Veel klanten vinden deze manier van werken prettig.

Als het kunstwerk klaar is

U kunt in mijn atelier komen kijken om het beeld te bewonderen en natuurlijk of alles volgens onze afspraak is uitgevoerd. Als u tevreden bent dan kunt u het geometrische sculptuur direct meenemen. Maar ik kan het beeld ook bij u bezorgen en plaatsen.

Plaatsen van het beeld

Als u liever heeft dat ik het geometrische beeldhouwwerk kom plaatsen dan maken we hiervoor een afspraak. Vooraf spreken we de vergoeding hiervoor af.

Een geometrisch kunstwerk – de mogelijkheden

Als beeldend kunstenaar maak ik graag geometrische sculpturen en beeldhouwwerken van geometrische materialen. Bij voorkeur werk ik met RVS, maar op verzoek gebruik ik ook glas, brons en cortenstaal.

Waarom werk ik graag met RVS voor geometrische beelden? Ten eerste omdat ik RVS mooi  vind, maar ook omdat RVS duurzaam, strak, stralend en sterk is.

Maar waar uw wensen ook naar uit gaan er ontstaat altijd een origineel en geometrisch sculptuur dat gezien mag worden. Onderscheidend van vorm en materiaal.

Met RVS en metaal kan tegenwoordig erg veel. Op deze website vindt u voorbeelden van wat uiteenlopende mogelijkheden. Elke geometrische beeld maak ik in eigen beheer samen met toegewijde vakmensen aan. Met deze vakmensen werk ik al vele jaren samen en zij zijn net zoals ik gedreven om een uniek en professioneel uitgevoerd sculptuur te maken.

Materialen

Deze materialen gebruik ik het meest voor geometrische sculpturen en kunstweren

  • RVS 316 (inox)
  • Glas
  • Brons
  • Cortenstaal

Met deze duurzame materialen kan ik geometrische vormen realiseren, waardoor een uniek en persoonlijk beeldhouwwerk ontstaat. Ik gebruik alleen de beste kwaliteit materiaal.

Kennismaken?

Als u dit wat lijkt dan maak ik graag met u kennis. In een vrijblijvend gesprek luister ik aandachtig naar wat u wilt vertellen, uw ideeën en wensen. Als er een klik is waarbij u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben om het geometrische kunstwerk voor u te maken ga ik voor u aan de slag met het maken van een aantal ontwerpen.

Ook als u nog geen idee heeft hoe een kunstwerk of sculptuur voor u of uw organisatie eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Kijk ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@jeroenstok.nl.

kunstenaar Jeroen Stok
Jeroen Stok