Figuratieve beelden van RVS

Productcategorieën

Product Kenmerken

Product Voor

Resultaat 1–16 van de 25 resultaten wordt getoond

Exclusieve beelden en sculpturen

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Figuratieve kunstwerken van RVS

kunstwerk RVS lelie

Zoekt u een figuratief kunstwerk of sculptuur van RVS? Bekijk deze figuratieve beelden en sculpturen – vaak in opdracht ontworpen.

Figuratieve INOX/ROESTVAST STAAL  beelden die een lichte en heldere uitstraling hebben – vriendelijke uitnodigende vormen. Een aanwinst voor uw woning of tuin. RVS geeft een eigentijdse en strakke uitstraling. Bekijk bovenstaande voorbeelden van unieke figuratieve beelden en sculpturen van ROESTVAST STAAL  316.

Ontdek hoe een uniek, figuratief kunstwerk tot stand komt

Ieder mens is verschillend en uniek – daarom maak ik altijd unieke beelden en kunstwerken, anders dan andere.

Een figuratief kunstwerk creëert een mooie plek in uw tuin, huis of bedrijf en is een plezier voor het oog. Het RVS is ook buiten zo goed als onderhoudsvrij en blijft mooi; ook na jaren behoudt het zijn uitstraling en helderheid.

Echter, een figuratief kunstwerk is niet zomaar gemaakt. Ik doe mijn uiterste best om uw verhalen, uw ideeën en wensen in het moderne kunstwerk van ROESTVAST STAAL  te vatten. Daarvoor ga ik met u in gesprek. Ik hoor graag wat uw wensen en ideeën zijn.  Samen kijken we wat het beste zou passen als kunstwerk of beeld.

Na ons eerste gesprek maak ik verschillende kleine ontwerpen van het te ontwikkelen kunstwerk.

Beeldhouwtechnieken RVS

Deze figuratieve beelden zijn gemaakt van ROESTVAST STAAL . Door het RVS te bewerken met machines als een wals en een zetbank ontstaan intrigerende ontwerpen en kunstwerken. RVS kan op verschillende manieren bewerkt en behandeld worden waardoor totaal verschillende effecten ontstaan.

RVS is ongelofelijk taai en sterk materiaal. Het is lastig om te bewerken, maar het eindresultaat is (als je het goed doet) wel ongelofelijk mooi!

RVS soorten

Je hebt ROESTVAST STAAL  in diverse soorten en samenstellingen. Sommige soorten RVS worden aangetast in een zuur of zout milieu. Het type RVS 316 blijft in vrijwel alle omstandigheden goed. Dat is de reden waarom ik alleen maar RVS 316 gebruik.

 

Figuratieve beelden van RVS

Mijn figuratieve kunstwerken van ROESTVAST STAAL  worden gelast en geschuurd en vaak ook nog gepolijst tot ze glimmen en weerspiegelen als een spiegel. Dat geeft een gevoel van perfectie en exclusiviteit. Moderne figuratieve kunstwerken van RVS kunnen zeer uiteenlopende ontwerpen zijn. Een figuratief sculptuur van ROESTVAST STAAL  is geschikt voor binnen en buiten, voor privé of zakelijke toepassingen. De afmetingen van RVS beelden kunnen verschillen van klein tot monumentaal.

Figuratieve beeldhouwkunst

Figuratieve schilderkunst gebruikt slechts 2 dimensies en alleen wat verf om ideeën en emoties uit te drukken te geven. Figuratieve beeldhouwkunst daarentegen heeft heel wat meer nodig; het is veel stoffelijker. Aardse materialen als steen en metaal zijn letterlijk zwaar, zijn weerbarstig en gebruiken alle drie de dimensies. Alle beeldhouwkunst of het nu figuratieve beelden betreft of een figuratief sculptuur is 3-dimensionaal. Dat geldt zowel voor wandplastieken als vrijstaande beelden in de ruimte.

Figuratief sculptuur

Figuratieve beelden hebben soms een uitgangspunt in de figuratieve wereld dat meer en meer geabstraheerd wordt. Maar dat hoeft niet. Een figuratief sculptuur kan ontstaan van een beeldhouwers idee of een onderzoek naar ruimtelijke relaties tussen verschillende volumes en vormen. In mijn optiek intrigeert een goed figuratief sculptuur; is het sculptuur een eye-catcher, en roept het vragen en verwondering op.

Figuratieve beeldhouwers

Persoonlijk houd ik van het werk van beeldhouwers van grootheden als David Smith, Tony Cragg, Constantin Brancusi, en Henry Moore.

Hoe ontwerp ik een figuratief kunstwerk in opdracht?

Bij het ontwerpen van een figuratief beeld maak ik altijd eerst kennis met de opdrachtgever. Bij een kopje koffie of thee hoor ik graag uw wensen en ideeën voor het kunstwerk. Misschien weet u al wat u wilt en heeft u een concreet idee en ontwerp in gedachten? Ook in dat geval hoor ik graag uw ideeën en denk dan mee hoe we dat het beste kunnen realiseren.

Figuratieve sculpturen – kleine voorbeelden

Als er een klik is maak ik vrijblijvend een aantal schetsen en ontwerpen voor sculptuur voor u of uw organisatie. Wat we in het eerste gesprek bespraken probeer ik in de ontwerpen te verbeelden.

Na een week of 4 a 6 nodig ik u uit om de ontwerpen te komen bekijken. Vanzelfsprekend kunt u dan andere belangstellenden mee nemen naar mijn atelier.

figuratieve kunstwerken ontwerpen
Kleine schetsontwerpen in koper voor figuratieve sculpturen

Meestal zijn er een of twee ontwerpen die er gelijk uitspringen. Die direct al de voorkeur hebben. Het uiteindelijke ontwerp wordt vaak een combinatie van elementen uit deze favorieten.

Ontwerp figuratief sculptuur op ware grootte

Soms maak ik op verzoek van de opdrachtgever eerst een mockup – een proefmodel van het ontwerp op ware grootte. Dat biedt de gelegenheid om te zien of het figuratieve beeld de juiste maat en verhoudingen heeft. Ook kunt u zien of het kunstwerk buiten in de tuin ook nog de gewenste grootte heeft.  In dit proefmodel kunnen we ter plekke nog van alles wijzigen, zodat u goed de verschillende mogelijkheden ziet. Pas wanneer de mock-up het proefmodel helemaal naar uw zin is beginnen we het werk aan het definitieve versie van kunstwerk in het definitieve materiaal.

Stapsgewijze uitvoering van kunstwerk

Ook de realisatie van het kunstwerk doe ik het liefst stap voor stap. Daarbij houd ik u voortdurend op de hoogte. Zo bespreek ik telefonisch de voortgang en ontvangt u regelmatig foto’s en video’s van de stand van zaken. U bent welkom om in de werkplaats de vorderingen van het kunstwerk te komen bekijken.

Ik zorg er voor dat alles volgens afspraak gebeurt. Aan stress, haastwerk en “grote stappen snel thuis”  doe ik principieel niet. 

Immers het moet een mooi figuratief kunstwerk worden waar u jarenlang plezier van zult hebben.  Het beeld moet lange tijd blijven staan en ook mooi blijven. Daarom moet het goed en duurzaam uitgevoerd worden. Veel klanten vinden deze manier van werken prettig.

Als het kunstwerk klaar is

U kunt in de werkplaats komen kijken of alles volgens afspraak is gedaan. En als u tevreden bent kunt u het kunstwerk vanaf mijn atelier meenemen. Of ik kan het beeld bij u komen plaatsen.

Plaatsen van het sculptuur

In het geval u wilt dat ik het sculptuur bij u kom plaatsen spreken we een datum af. Vooraf spreken we af wat de vergoeding hiervoor bedraagt.

Mogelijkheden van een figuratief kunstwerk

Als kunstenaar ontwerp ik unieke figuratieve kunstwerken en beelden van verschillende materialen. Meestal gebruik ik ROESTVAST STAAL , maar op verzoek kan ook glas, brons en cortenstaal gebruikt worden.

Voor een figuratief beeld gebruik graag RVS omdat ik het een mooi materiaal vind, maar ook omdat dit materiaal duurzaam is, strak, stralend en ongelofelijk sterk is.

Maar waar uw voorkeur ook naar uitgaat, er ontstaat altijd een uniek figuratief kunstwerk. Anders en bijzonder van vorm en materiaal.

Omdat metaal en RVS zo goed bewerkbaar zijn, kan er veel. Op de website ziet u meerdere voorbeelden van wat er zoal mogelijk is. Elke figuratieve sculptuur maak ik in eigen beheer en er werken alleen toegewijde vakmensen aan. Met deze mensen werk ik al jaren samen. Zij zijn net als ik gedreven om een zo goed en zo mooi mogelijk kunstwerk te maken.

Materialen

Deze materialen gebruik ik het meest voor figuratieve beelden en kunstwerken

  • RVS 316 (inox)
  • Glas
  • Brons
  • Cortenstaal

Met deze duurzame materialen kan ik figuratieve vormen realiseren, waardoor een uniek en persoonlijk kunstwerk ontstaat. Ik gebruik alleen de beste kwaliteit materiaal.

 

Kennismaken?

Graag maak ik met u kennis. In een vrijblijvend gesprek luister ik aandachtig naar wat u wilt vertellen, uw ideeën en wensen. Als er een klik is waarbij u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben om het kunstwerk voor u te maken ga ik voor u aan de slag met het maken van een aantal ontwerpen.

Ook als u nog geen idee heeft hoe een kunstwerk of sculptuur voor u of uw organisatie eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Kijk ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@jeroenstok.nl.

kunstenaar Jeroen Stok
Jeroen Stok