Gestileerde RVS sculpturen

Productcategorieën

Product Kenmerken

Product Voor

Resultaat 1–16 van de 46 resultaten wordt getoond

Exclusieve beelden en sculpturen

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Gestileerde sculpturen van RVS

gestileerd kunstwerk van RVS
gestileerde walvis staart

Gestileerde INOX/ROESTVAST STAAL kunstwerken die een lichte en heldere uitstraling hebben – vriendelijke uitnodigende vormen. Een aanwinst voor uw woning of tuin. ROESTVAST STAAL geeft een eigentijdse en strakke uitstraling. Bekijk bovenstaande unieke gestileerde kunstwerken en RVS sculpturen.

Gestileerde RVS beelden met heldere en vriendelijke uitstraling

Een gestileerd beeld van het mooie RVS heeft een heldere en vriendelijke uitstraling. Het is herkenbaar maar toch ook abstract en oogt als moderne en eigentijdse kunst.

Hier vindt u enkele voorbeelden van eerder door mij gemaakte gestileerde RVS kunst.

Ontdek hoe een origineel, gestileerd sculptuur tot stand komt

Ieder mens is verschillend en origineel – daarom maak ik altijd origineele sculpturen en sculpturen, anders dan andere.

Een gestileerd sculptuur creëert een mooie plek in uw tuin, woning, kantoor of organisatie  en is een plezier voor het oog. Het ROESTVAST STAAL is ook buiten zo goed als onderhoudsvrij en blijft mooi; ook na jaren behoudt het zijn uitstraling en helderheid.

Echter, een gestileerd sculptuur is niet zomaar gemaakt. Ik doe mijn uiterste best om uw verhalen, uw ideeën en wensen in het moderne RVS kunstwerk te vatten. Daarvoor ga ik met u in gesprek. Ik hoor graag wat uw wensen en ideeën zijn.  Samen kijken we wat het beste zou passen als sculptuur of beeld.

Na ons eerste gesprek maak ik verschillende kleine ontwerpen van het te ontwikkelen sculptuur.

Beeldhouwtechnieken RVS

Deze gestileerde kunstwerken zijn gemaakt van RVS. Door het ROESTVAST STAAL te bewerken met machines als een wals en een zetbank ontstaan intrigerende ontwerpen en sculpturen. RVS kan op verschillende manieren bewerkt en behandeld worden waardoor totaal verschillende effecten ontstaan.

ROESTVAST STAAL is ongelofelijk taai en sterk materiaal. Het is lastig om te bewerken, maar het eindresultaat is (als je het goed doet) wel ongelofelijk mooi!

RVS soorten

Je hebt ROESTVAST STAAL in diverse soorten en samenstellingen. Sommige soorten RVS worden aangetast in een zuur of zout milieu. Het type RVS 316 blijft in vrijwel alle omstandigheden goed. Dat is de reden waarom ik alleen maar RVS 316 gebruik.

 

Gestileerde kunstwerken van RVS

Mijn gestileerde RVS sculpturen worden gelast en geschuurd en vaak ook nog gepolijst tot ze glimmen en weerspiegelen als een spiegel. Dat geeft een gevoel van perfectie en exclusiviteit. Moderne gestileerde RVS sculpturen kunnen zeer uiteenlopende ontwerpen zijn. Een gestileerd RVS kunstwerk is geschikt voor binnen en buiten, voor privé of zakelijke toepassingen. De afmetingen van RVS sculpturen kunnen verschillen van klein tot monumentaal.

Gestileerde beeldhouwkunst

Gestileerde schilderkunst gebruikt slechts 2 dimensies en alleen wat verf om ideeën en emoties uit te drukken te geven. Gestileerd beeldhouwkunst daarentegen heeft heel wat meer nodig; het is veel stoffelijker. Aardse materialen als steen en metaal zijn letterlijk zwaar, zijn weerbarstig en gebruiken alle drie de dimensies. Alle beeldhouwkunst of het nu gestileerde kunstwerken betreft of een figuratief sculptuur is 3-dimensionaal. Dat geldt zowel voor wandplastieken als vrijstaande kunstwerken in de ruimte.

Gestileerd sculptuur

Gestileerd kunstwerken hebben soms een uitgangspunt in de figuratieve wereld dat meer en meer geabstraheerd wordt. Maar dat hoeft niet. Een gestileerd sculptuur kan ontstaan van een beeldhouwers idee of een onderzoek naar ruimtelijke relaties tussen verschillende volumes en vormen. In mijn optiek intrigeert een goed gestileerd sculptuur; is het sculptuur een eye-catcher, en roept het vragen en verwondering op.

Gestileerde beeldhouwers

Persoonlijk houd ik van het werk van beeldhouwers van grootheden als David Smith, Tony Cragg, Constantin Brancusi, en Henry Moore.

Hoe ontwerp ik een gestileerd sculptuur in opdracht?

Bij het ontwerpen van een gestileerd beeld maak ik altijd eerst kennis met de opdrachtgever. Bij een kopje koffie of thee hoor ik graag uw wensen en ideeën voor het sculptuur. Misschien weet u al wat u wilt en heeft u een concreet idee en ontwerp in gedachten? Ook in dat geval hoor ik graag uw ideeën en denk dan mee hoe we dat het beste kunnen realiseren.

Gestileerde sculpturen – kleine voorbeelden

Als er een klik is maak ik vrijblijvend een aantal schetsen en ontwerpen voor sculptuur voor u of uw organisatie. Wat we in het eerste gesprek bespraken probeer ik in de ontwerpen te verbeelden.

Kleine ontwerpen modellen kunstwerken
Kleine schetsontwerpen in koper voor gestileerde kunstwerken van RVS

Kleine schetsontwerpen in koper voor gestileerde sculpturen

Meestal zijn er een of twee ontwerpen die er gelijk uitspringen. Die direct al de voorkeur hebben. Het uiteindelijke ontwerp wordt vaak een combinatie van elementen uit deze favorieten.

Ontwerp gestileerd sculptuur op ware grootte

Soms maak ik op verzoek van de opdrachtgever eerst een mockup – een proefmodel van het ontwerp op ware grootte. Dat biedt de gelegenheid om te zien of het gestileerde beeld de juiste maat en verhoudingen heeft. Ook kunt u zien of het sculptuur buiten in de tuin ook nog de gewenste grootte heeft.  In dit proefmodel kunnen we ter plekke nog van alles wijzigen, zodat u goed de verschillende mogelijkheden ziet. Pas wanneer de mock-up het proefmodel helemaal naar uw zin is beginnen we het werk aan het definitieve versie van sculptuur in het definitieve materiaal.

Stapsgewijze uitvoering van sculptuur

Ook de realisatie van het sculptuur doe ik het liefst stap voor stap. Daarbij houd ik u voortdurend op de hoogte. Zo bespreek ik telefonisch de voortgang en ontvangt u regelmatig foto’s en video’s van de stand van zaken. U bent welkom om in de werkplaats de vorderingen van het sculptuur te komen bekijken.

Ik zorg er voor dat alles volgens afspraak gebeurt. Aan stress, haastwerk en “grote stappen snel thuis”  doe ik principieel niet. 

Immers het moet een mooi gestileerd sculptuur worden waar u jarenlang plezier van zult hebben.  Het beeld moet lange tijd blijven staan en ook mooi blijven. Daarom moet het goed en duurzaam uitgevoerd worden. Veel klanten vinden deze manier van werken prettig.

Als het sculptuur klaar is

U kunt in de werkplaats komen kijken of alles volgens afspraak is gedaan. En als u tevreden bent kunt u het sculptuur vanaf mijn atelier meenemen. Of ik kan het beeld bij u komen plaatsen.

Plaatsen van het sculptuur

In het geval u wilt dat ik het sculptuur bij u kom plaatsen spreken we een datum af. Vooraf spreken we af wat de vergoeding hiervoor bedraagt.

Mogelijkheden van een gestileerd sculptuur

Als kunstenaar ontwerp ik originele gestileerde sculpturen en kunstwerken van verschillende materialen. Meestal gebruik ik RVS, maar op verzoek kan ook glas, brons en cortenstaal gebruikt worden.

Voor een gestileerd beeld gebruik graag RVS omdat ik het een mooi materiaal vind, maar ook omdat dit materiaal duurzaam is, strak, stralend en ongelofelijk sterk is.

Waar u ook voor kiest, er ontstaat altijd een origineel gestileerd sculptuur. Anders en bijzonder van vorm en materiaal.

Omdat metaal en RVS zo goed bewerkbaar zijn, kan er veel. Op de website ziet u meerdere voorbeelden van wat er zoal mogelijk is. Elke gestileerde sculptuur maak ik in eigen beheer en er werken alleen toegewijde vakmensen aan. Met deze mensen werk ik al jaren samen. Zij zijn net als ik gedreven om een zo goed en zo mooi mogelijk sculptuur te maken.

Materialen

Deze materialen gebruik ik het meest voor gestileerd kunstwerken en sculpturen

  • RVS 316 (inox)
  • Glas
  • Brons
  • Cortenstaal

Met deze duurzame materialen kan ik gestileerde vormen realiseren, waardoor een origineel en persoonlijk sculptuur ontstaat. Ik gebruik alleen de beste kwaliteit materiaal.

Kennismaken?

Graag maak ik met u kennis. In een vrijblijvend gesprek luister ik aandachtig naar wat u wilt vertellen, uw ideeën en wensen. Als er een klik is waarbij u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben om het kunstwerk voor u te maken ga ik voor u aan de slag met het maken van een aantal ontwerpen.

Ook als u nog geen idee heeft hoe een kunstwerk of sculptuur voor u of uw organisatie eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Kijk ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@jeroenstok.nl.

kunstenaar Jeroen Stok
Jeroen Stok