Moderne RVS sculpturen en kunstwerken voor particulieren

Productcategorieën

Product Stijl

Product Kenmerken

Resultaat 1–16 van de 49 resultaten wordt getoond

Exclusieve beelden en sculpturen

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

RVS kunstwerken voor particulieren

moderne sculpturen van RVS

Een prachtig kunstwerk, met liefde en aandacht gemaakt, een mooi en licht sculptuur. Een aanwinst voor uw tuin, terras of entreehal.

Een RVS sculptuur als cadeau of aandenken aan een bijzondere gebeurtenis is blijvend mooi en bijzonder: altijd exclusief, persoonlijk en uniek.

RVS kunstwerken voor particulieren  van RVS

Mijn kunstwerken voor particulieren van ROESTVAST STAAL  worden gelast en geschuurd en vaak ook nog gepolijst tot ze glimmen en weerspiegelen als een spiegel. Dat geeft een gevoel van perfectie en exclusiviteit. Moderne kunstwerken voor particulieren van RVS kunnen zeer uiteenlopende ontwerpen zijn. Een beeld voor particulieren van ROESTVAST STAAL  is geschikt voor binnen en buiten, voor privé of zakelijke toepassingen. De afmetingen van RVS beelden kunnen verschillen van klein tot monumentaal.

Moderne beeldhouwkunst

Schilderkunst gebruikt slechts 2 dimensies en alleen wat verf om ideeën en emoties uit te drukken te geven. Beeldhouwkunst daarentegen heeft heel wat meer nodig; het is veel stoffelijker. Aardse materialen als steen en metaal zijn letterlijk zwaar, zijn weerbarstig en gebruiken alle drie de dimensies. Alle beeldhouwkunst of het nu figuratieve beelden betreft of een beeld voor particulieren is 3-dimensionaal. Dat geldt zowel voor wandplastieken als vrijstaande beelden in de ruimte.

Kunstwerk voor particulieren

Ook abstracte beelden hebben soms een uitgangspunt in de figuratieve wereld dat meer en meer geabstraheerd wordt. Maar dat hoeft niet. Een modern beeld kan ontstaan van een beeldhouwers onderzoek naar de ruimtelijke relaties tussen volumes en vormen. In mijn optiek intrigeert een goed kunstwerk; moet het sculptuur een eye-catcher zijn dat verwondert en vragen op roept.

Bekende beeldhouwers

Persoonlijk houd ik van het werk van beeldhouwers van grootheden als David Smith, Tony Cragg, Constantin Brancusi, en Henry Moore.

Hoe ontwerp ik een sculptuur voor particulieren in opdracht?

Bij het ontwerpen van een beeld voor particulieren maak ik altijd eerst kennis met u. Bij een kopje koffie of thee hoor ik graag uw wensen en ideeën voor het kunstwerk. Misschien weet u al wat u wilt en heeft u een concreet idee en ontwerp in gedachten? Ook in dat geval hoor ik graag uw ideeën en denk dan mee hoe we dat het beste kunnen realiseren.

Beelden voor particulieren – kleine voorbeelden

Als er een klik is maak ik vrijblijvend een aantal schetsen en ontwerpen voor sculptuur voor u of uw organisatie. Wat we in het eerste gesprek bespraken probeer ik in de ontwerpen te verbeelden.

Na een week of 4 a 6 nodig ik u uit om de ontwerpen te komen bekijken. Vanzelfsprekend kunt u dan andere belangstellenden mee nemen naar mijn atelier.

Kleine schetsontwerpen in koper voor een (vos) beeld voor een particulier
Kleine schetsontwerpen in koper voor een (vos) beeld voor een particulier

Meestal zijn er een of twee ontwerpen die er gelijk uitspringen. Die direct al de voorkeur hebben. Het uiteindelijke ontwerp wordt vaak een combinatie van elementen uit deze favorieten.

Ontwerp beeld voor particulieren op ware grootte

Soms maak ik op verzoek van de opdrachtgever eerst een mockup – een proefmodel van het ontwerp op ware grootte. Dat biedt de gelegenheid om te zien of het figuratieve beeld de juiste maat en verhoudingen heeft. Ook kunt u zien of het kunstwerk buiten in de tuin ook nog de gewenste grootte heeft.  In dit proefmodel kunnen we ter plekke nog van alles wijzigen, zodat u goed de verschillende mogelijkheden ziet. Pas wanneer de mock-up het proefmodel helemaal naar uw zin is beginnen we het werk aan het definitieve versie van kunstwerk in het definitieve materiaal.

Stapsgewijze uitvoering van kunstwerk

Ook de realisatie van het kunstwerk doe ik het liefst stap voor stap. Daarbij houd ik u voortdurend op de hoogte. Zo bespreek ik telefonisch de voortgang en ontvangt u regelmatig foto’s en video’s van de stand van zaken. U bent welkom om in de werkplaats de vorderingen van het kunstwerk te komen bekijken.

Ik zorg er voor dat alles volgens afspraak gebeurt. Aan stress, haastwerk en “grote stappen snel thuis”  doe ik principieel niet. 

Immers het moet een mooi sculptuur voor particulieren worden waar u jarenlang plezier van zult hebben.  Het beeld moet lange tijd blijven staan en ook mooi blijven. Daarom moet het goed en duurzaam uitgevoerd worden. Veel klanten vinden deze manier van werken prettig.

Als het kunstwerk klaar is

U kunt in de werkplaats komen kijken of alles volgens afspraak is gedaan. En als u tevreden bent kunt u het kunstwerk vanaf mijn atelier meenemen. Of we spreken af dat ik kan kunstwerk  bij u komen plaatsen.

Plaatsen van het sculptuur

In het geval u wilt dat ik het sculptuur bij u kom plaatsen spreken we een datum en een vergoeding hiervoor af.

Mogelijkheden van een kunstwerk voor particulieren

Als kunstenaar ontwerp ik unieke kunstwerken voor particulieren en beelden van verschillende materialen. Meestal gebruik ik ROESTVAST STAAL , maar op verzoek kan ook glas, brons en cortenstaal gebruikt worden.

Voor een beeld gebruik graag RVS omdat ik het een mooi materiaal vind, maar ook omdat dit materiaal duurzaam is, strak, stralend en ongelofelijk sterk is.

Maar waar uw voorkeur ook naar uitgaat, er ontstaat altijd een uniek kunstwerk voor particulieren. Anders en bijzonder van vorm en materiaal.

Omdat metaal en RVS zo goed bewerkbaar zijn, kan er veel. Op de website ziet u meerdere voorbeelden van wat er zoal mogelijk is. Elke RVS sculptuur maak ik in eigen beheer met toegewijde vakmensen. Met deze mensen werk ik al jaren samen. Zij zijn net als ik gedreven om een zo goed en zo mooi mogelijk kunstwerk te maken.

Materialen

Deze materialen gebruik ik het meest voor figuratieve beelden en kunstwerken

  • RVS 316 (inox)
  • Glas
  • Brons
  • Cortenstaal

Interesse om eens kennis te maken?

Als u interesse heeft in een vrijblijvende kennismaking dan bent u van harte welkom om de mogelijkheden voor een kunstwerk van RVS vrijblijvend te verkennen. Kijkt u ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@jeroenstok.com.

kunstenaar Jeroen Stok

Jeroen Stok