Monumentale Kunstwerken voor de openbare ruimte

Product Stijl

Product Kenmerken

Product Voor

Toont alle 7 resultaten

Exclusieve beelden en sculpturen

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Monumentale Kunstwerken in openbare ruimte

kunst openbare ruimte

Monumentale beelden van RVS

Kunst verfraait de leefomgeving; de ruimte wordt prettiger om naar te kijken en om in te verblijven. Dat geldt zowel voor particulieren of bedrijven die opdracht geven om een beeld laten maken als voor overheden en organisaties die meer met de publieke ruimte te maken hebben.

Kunstmogelijkheden in opdracht

Als kunstenaar werk ik meestal in opdracht. De meeste kunstwerken op deze website zijn gemaakt in kunstopdrachten van particulieren, bedrijven of overheden. Meestal gebruik ik RVS 316 als materiaal voor sculpturen. Maar op verzoek kan ik sculpturen maken met glas, brons en cortenstaal.

Voor een kunstopdracht werk ik graag met RVS omdat het een mooi strak materiaal is, duurzaam, sterk en nagenoeg onderhoudsvrij. Het blijft mooi, ook na jaren buiten.

Welke kunstopdracht het ook is, het leidt altijd tot een uniek en bijzonder kunstwerk dat een aanwinst is voor uw tuin, woning of bedrijf.

Op de website kunt u zien wat er allemaal mogelijk is met kunst in opdracht. Ik voer elke kunstopdracht in eigen beheer in Nederland uit. Er wordt altijd met aandacht en toewijding aan het beeld of de sculptuur gewerkt. Ik ben gedreven om een ​​kwalitatief en exclusief kunstwerk te creëren.

Voorbeelden van kunst in opdracht

Bekijk de voorbeelden van kunstopdrachten op deze website, ik hoor graag wat u aanspreekt. Bij een eventuele kunstopdracht zorg ik er voor dat alles in samenspraak gebeurt en u voortdurend op de hoogte gehouden wordt van de ontwikkelingen van het kunstwerk in worden. Ik zorg er voor dat de kunstopdracht zo goed mogelijk uitgevoerd wordt.

Meer zien of kennismaken?

Weten wat er voor uw situatie mogelijk is? Ik ontmoet u graag vrijblijvend. Ik luister dan goed naar uw wensen met betrekking tot een moderne en/of abstracte RVS sculptuur in opdracht. Graag denk ik met u mee en maak eventueel een aantal schetsen en ontwerpen.

Kijkt u eens rond op deze website voor Kunstopdrachten voor gemeenten en overheden

Kunst in de openbare ruimte

Opdrachten in de openbare ruimte verbeteren de kwaliteit van de openbare ruimte. Gemeenten en overheden organiseren hun eigen projecten, kunstopdrachten vaak vanuit een visie op Kunst in de Openbare Ruimte.

Rol van kunst in gemeentelijk beleid

De bekende percentageregeling waarbij 1 procent van de bouwsom gereserveerd werd voor kunst is al lang afgeschaft. Opmerkelijk is dat een aantal gemeenten deze regeling weer invoeren. Voor kunstopdrachten wordt vaak een adviescommissie met experts ingeschakeld. Zo’n commissie bestaat vaak uit een ambtenaar van cultuur, een stedenbouwkundige of architect en een lokale beeldend kunstenaar. Soms is er een bestaand fonds gecreëerd waaruit nieuwe kunstopdrachten worden gefinancierd.

Het is ook mogelijk dat een opdrachtgever externe deskundigen inhuurt om nieuwe kunstopdrachten te begeleiden. Bijvoorbeeld door: het onderzoeken van de vraag, het formuleren van een opdracht, het maken van een lijst, het benaderen van diverse beeldend kunstenaars, het opstellen van contracten, het onderhouden van contacten tussen kunstenaar en opdrachtgever, het bieden van ondersteuning bij het aanvragen van vergunningen etc. aanspreekpunt voor buurtinitiatieven, opdrachtgevers en kunstenaars.

Commissie Kunst voor de Openbare Ruimte

Zo’n Commissie voor Beeldende Kunst initieert, begeleidt en realiseert regelmatig kunstopdrachten voor nieuwbouw en renovatie. Een kunstopdracht wordt vaak in overleg met de gebruikers geformuleerd. Bij nieuwbouw is het handig als er al een bedrag in de aanneemsom is gereserveerd voor kunstopdrachten. Indien nodig kan de begroting worden aangevuld met een bijdrage uit een gemeentefonds en/of incidentele gelden via derde

Nieuwe kunstopdrachten

Nieuwe kunstopdrachten spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van de openbare ruimte. Nieuwe kunstopdrachten stellen de positie en betekenis van kunst in de openbare ruimte in vraag: wanneer is iets kunst in de openbare ruimte? Met een goed beleid om kunst te integreren in het straatbeeld krijgen niet alleen objecten en ruimtes een kans, maar worden kunstenaars ook maatschappelijk betrokken bij de renovatie van appartementsgebouwen, pleinen, straten, scholen etc.

Onderhoudsplan voor kunst in de openbare ruimte

Belangrijk om te vermelden is dat bij het plaatsen van kunst in de openbare ruimte direct een onderhoudsplan (met een structureel budget!) wordt meegeleverd. Zodat de investering (met publieke middelen) verantwoord wordt beheerd.

Beeldhouwtechnieken roestvrij staal

De meeste beelden op deze website zijn gemaakt van roestvrij staal. Door het RVS te bewerken met machines als een wals en een kantpers ontstaan ​​intrigerende ontwerpen en sculpturen.

Roestvrij staal kan op verschillende manieren worden bewerkt, wat resulteert in totaal verschillende effecten.

Roestvrij staal is een ongelooflijk taai en sterk materiaal. Het is lastig te bewerken, maar het eindresultaat (als je het goed doet) is duurzaam en waanzinnig mooi!

Roestvrij staalsoorten

RVS heb je in verschillende soorten en samenstellingen. Sommige soorten roestvast staal worden aangetast in een zure of zoute omgeving. RVS 316 blijft onder bijna alle omstandigheden goed. Daarom gebruik ik alleen RVS 316.

Kan RVS roesten?

Ja en nee. Soms ontwikkelen zich na verloop van tijd roestsporen op roestvrij staal. Meestal zijn dit ijzerdeeltjes (stof met heel fijn ijzerpoeder) die op het RVS terecht zijn gekomen. In de open lucht, in combinatie met regenwater, gaan de ijzerdeeltjes dan roesten. In dat geval is het niet het RVS zelf dat roest. De ijzerdeeltjes kunnen met een chemisch middel worden verwijderd zonder het roestvast staal aan te tasten.

IJzerdeeltjes komen bijvoorbeeld vrij in de lucht wanneer een trein over het spoor rijdt. Of erger nog: als de buurman ijzer of staal gaat snijden met een haakse slijper.

Idealiter zou er helemaal geen ijzer aanwezig moeten zijn in een werkplaats waar roestvrij staal wordt gebruikt. Als dit wel het geval is, wordt het roestvrijstalen object achteraf behandeld met een chemische stof die eventuele ijzerdeeltjes wegvreet.

Jeroen Stok

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur een e-mail naar info@jeroenstok.nl.