Werkwijze

De meeste kunstwerken die ik maak vervaardig ik in opdracht. Meestal in overleg met de klant-opdrachtgever ontwerp ik eerst een klein model dat als basis dient voor een definitief kunstwerk. Hoe dit proces van kunst-in-opdracht in zijn werk gaat leest u hieronder.

Hoe gaat een kunstopdracht in zijn werk?

Lees op deze pagina alles over de stappen en werkwijze om tot een persoonlijk kunstwerk of sculptuur te komen.

Stappen in ontwerpen

Graag ontwerp ik een persoonlijke sculptuur voor u in opdracht.  In de praktijk volg ik bij het realiseren van een kunstopdracht meestal deze stappen:

 • Vrijblijvende kennismaking en ontmoeting

  Via telefoon of e-mail maken we een afspraak voor een ontmoeting. Graag hoor ik uw wensen en ideeën voor een kunstwerk. Ik kan u wat voorbeelden en mogelijkheden van RVS afwerkingen tonen. Indien mogeljk spreek ik dan al graag een ongeveer prijs af zodat we beiden weten met welk budget we kunnen werken.

 • Is er een klik en gaan we verder?

  Enige dagen na ons gesprek vraag ik u of wat we besproken hebben beantwoordt aan uw verwachtingen. Is er een klik? Gaan we samen verder om iets moois en passends te realiseren?

 • Schetsontwerp

  Als er een klik is maak ik naar aanleiding van wat we besproken hebben een aantal ontwerpen en schetsen. Hierin verwerk ik graag uw op- en aanmerkingen tot een aangepast ontwerp. Hiervan maak ik een maquette op schaal. Soms meerdere varianten. Als dit ontwerp u aanspreekt en we hiermee verder kunnen vraag ik hiervoor 1500 euro.

 • Proefmodel

  Van het kleine goedgekeurde modelletje maak ik een proefmodel op ware grootte van karton of MDF. In dit proefmodel kunnen we nog van alles aanpassen. Pas als u volledig tevreden bent met het ontwerp op ware grootte ga ik beginnen met het definitieve kunstwerk.

 • Aan het werk

  Meestal duurt het realiseren van een kunstwerk een aantal weken, afhankelijk van hoe druk het is. Bij het begin van de uitvoering vraag ik u om een aanbetaling van 50% zodat ik een deel van de kosten van de realisatie kan betalen. Na oplevering kunt u het resterende deel van het afgesproken bedrag voldoen.

 • Af atelier of geplaatst?

  Als het sculptuur is uitgevoerd kunt u het in mijn atelier komen ophalen, maar in veel gevallen ga ik het kunstwerk ter plekke plaatsen.

 • Een certificaat van echtheid.

  Op verzoek kan ik een certificaat van echtheid leveren met eventueel een paar regels persoonlijke tekst.

Interesse om eens kennis te maken?

Als u interesse heeft in een vrijblijvende kennismaking dan bent u van harte welkom om de mogelijkheden voor een kunstwerk van RVS vrijblijvend te verkennen. Heeft u een speciaal verzoek, vraag of opmerking of wilt u meer informatie  Graag beantwoord ik uw vragen.  Kijkt u ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@jeroenstok.com.

Jeroen Stok