Uitgelichte kunstwerken en opdrachten

abstract RVS kunstwerknieuw abstract werk (incl sokkel 3,5m hoog)


RVS kunstwerk met op achtergrond een ontwerp van een abstract beeld 

Catwalk van modellen

modellen op een rij

Kleine modelletjes maken van koper of karton zijn de eerste aanzet tot een ontwerp voor een kunstwerk in opdracht.

Het plezier waarmee ze gemaakt worden is er volgens mij aan af te zien. Een van deze ontwerpen zal in de komende tijd uitgewerkt worden tot een strak beeld van gepolijst RVS.

 

 

(Kunst-) werk in uitvoering

Schaalmodelen van ontwerpen die in hoogglans gepolijst RVS kunnen worden uitgevoerd.
Met het maken van een model op ware grootte loop je direct tegen eventuele technische of vormproblemen aan. Met dit goedkope materiaal is het mogelijke meerdere oplossingen snel even uit te proberen.

Wellness Award

Op 12 mei 2016 ontving Wellness Resort de Veluwse Bron de Wellness Award 2016. Een ontwerp waar ik met veel plezier aan gewerkt heb.

 

 

Opdracht voor kunstwerk voor een prachtig huis in Noorwegen.

kunstwerk zwaluwen Prachtig kunstwerk voor een huis hoog in de bergen in Noorwegen. Bronzen vogeltjes cirkelen langs RVS spiralen naar het licht.

Een droomhuis hoog in de Noorse bergen ver weg van de bewoonde wereld en alle drukte. Wie droomt daar niet van? Bij Cees en Leontien bleef het niet bij een droom: zij realiseerden het huis van hun dromen. Daar hoorde natuurlijk een passend kunstwerk bij ... lees verder >>>


Een bijzonder kunstwerk voor een trouwfeest 

kunstwerk voor trouwenEsther en haar toekomstige echtgenoot vroegen om een ontwerp voor een kunstwerk ter gelegenheid van hun trouwfeest. Het beeld moest een plaatsje krijgen in hun tuin.

Ik wilde een beeld maken dat alleen vanuit één bepaalde hoek een hart zou vormen. Zodat het geen "plat" beeld zou worden en je het als bij toeval zou ontdekken. Uit vijf ontwerpen kozen ze dit ontwerp.
Lees waarom dat een bijzondere keuze was >>>.


Je vleugels uitslaan - dan kan ook nog op je vijftigste...

RVS beeld -kunstwerk vleugelsHet asymmetrisch RVS sculptuur "Forever" met als thema "Vleugels uitslaan" werd ontworpen ter ere van Harald's vijftigste verjaardag. Voor de opdrachtgever en de ontvanger heeft het beeld een persoonlijke betekenis. 

lees verder over het beeld "Forever">>>

 

Een nieuwe liefde... een nieuw kunstwerk 

Hennie wilde een kunstwerk dat liefde verbeeldt; liefde die opent en ruimte biedt.
De liefde van een open hart. Het ontwerp bestaat uit een RVS vorm die van klein naar groot groeit en onder een bepaalde hoek een hart toont, maar nooit gesloten is.

lees verder over het beeld "open hart" >>>

 

Klooien met karton  

ontwerpen kunstwerk in karton - bloemen beeldenIn een grafmonument wilde ik in het ontwerp ook bloemvormen verwerken. Om de mogelijkheden te verkennen ontwierp ik eerst een serie bloemen. Het is altijd een feest om met karton je fantasie uit te leven. Je kunt nog alle kanten op, het kost weinig aan materiaal en het gaat lekker snel. Aan deze serie ontwerpen in karton heb ik met erg veel plezier aan gewerkt. Een van de ontwerpen is de basis geworden van een serie glas geblazen bloemen.

 

 

 

 

Meest gevraagd - de kievit

kievit beeldjeDit charmante beeld van een kievit valt blijkbaar in de smaak: de meeste aanvragen zijn n.a.v. dit beeld. Het gestileerde beeld is uitgevoerd in een hoge kwaliteit RVS (316).

bekijk meer foto's van het RVS kunstwerk de Kievit