Zwaluw

Vogelbeelden met als thema de zwaluw.

Kunstwerk van RVS met zwaluwen

vogelvlucht van een zwaluw >>

vogelvlucht met broznen zwaluuwtjes

Beeld met bronzen zwaluuwtjes >>>

Opdracht voor een beeld met als thema zwaluw - een bijzondere combinatie van organische vormen met geometrie en constructivisme.

Opdracht

"Ontwerp een kunstwerk van RVS dat strak is met als thema zwaluw;  maar dan liever geen traditioneel dierenbeeld. Bij voorkeur een abstract kunstwerk " Dat was ongeveer de opdracht. De zwaluw had voor de opdrachtgever en de betrokkenen een persoonlijke betekenis. abstract dierenbeeld van een zwaluw
Abstract RVS kunstwerk met als thema een zwaluw

 

Abstract

De essentie van een zwaluw heb ik getracht op een abstracte wijzer weer te geven. De vleugelvormen zijn uitgesneden met laser. Met zogenaamde "zettingen" (de vouwen) hebben we de vormen volume en beweging gegeven/ gekregen. Het beeld is organisch, maar tegelijkertijd ook  geometrisch en constructivistisch. (Mocht iemand het opvallen een van de laatste zettingen is overigens bewust "anders" gezet.)

 

RVS 316 - geroest ijzer
Het beeld is gemaakt van RVS 316 en is aan de binnenzijde hoogglans gepolijst. De andere zijde is gematteerd waardoor een mooi spel van licht ontstaat. De sokkel is speciaal voor dit beeld ontworpen en gemaakt van corten (geroest ijzer).

 

Naast de persoonlijke betekenis staat de zwaluw heel passend ook voor vrijheid en lekker eigenzinnig je eigen gang gaan.
Tegelijk met het grote kunstwerk is ook nog een kleine versie van het beeld in koper gemaakt.

Helaas zijn de foto's zijn in de stromende regen gemaakt.  

 abstract kunstwerk (dierenbeeld) van rvs

vogelbeeld-dierenbeeld van een zwaluw net geplaatst
grond weer netjes aanharken

Kleinere versie van het beeldje

In koper een miniatuur uitvoering

 klein beeldje - kunsterkje - als geschenk

Klein kunstwerkjevan koper - een beeldje als geschenk